Szőnyeg gyerekszobába

Egy kisbaba születése rengeteg előkészületet igényel, különösen ha az első gyermek jöveteléről van szó. A szülők számára ilyenkor nagy dilemmát jelent, hogy mik azok a kellékek, lakberendezési tárgyak, amiket mindenképp be kell szerezni a trónörökös érkezése előtt. A baba szobáját érdemes jóval a születése előtt berendezni, hogy kellemes kis kuckó fogadja őt az első otthon töltött napon, valamint így a szülőknek is több idő jut a babavárás örömteli pillanatainak megélésére. Elmondjuk, mi az a tárgy, ami fontos lehet, és talán nem gondoltál rá.

Az első 1000 nap kiemelten fontos a kisbabák fejlődése szempontjából.

Ilyenkor szinte elengedhetetlen egy puha szőnyeg beszerzése, amelyen a csöppség nyugodtan felfedezőútra indulhat. A gyerekszőnyeg nem csak a baba védelme miatt fontos. 

Miután elfogynak a vízszintes síkban a felfedezni való tárgyak a baba számára, akkor fennáll a "veszélye" annak, hogy a csecsemő megpróbál fölállni és följebb kacsingatva újabb érdekes fognivalókat kezd keresni. Ez kockázatos is lehet, ugyanis előfordulhat, hogy a felfelé nyújtózkodástól a picik csontrendszere, gerince rosszul fejlődik. A fölegyenesedésnek megvan az élettani ideje, és nem szabad siettetni. Nem nem árt, ha a vízszintes síkban elég ingergazdag a környezet, és van mit újra és újra felfedeznie a gyereknek.