Terméktesztek

Tesztek - SzuperMenta

2022\10\16 REMbraNT

Soudal purhabok

Purhabok különböző speciális réskitöltő alkalmazásokhoz kifejlesztve.

Címkék: purhab soudal
2015\11\27 REMbraNT

Szőnyeg gyerekszobába

Egy kisbaba születése rengeteg előkészületet igényel, különösen ha az első gyermek jöveteléről van szó. A szülők számára ilyenkor nagy dilemmát jelent, hogy mik azok a kellékek, lakberendezési tárgyak, amiket mindenképp be kell szerezni a trónörökös érkezése előtt. A baba szobáját érdemes jóval a születése előtt berendezni, hogy kellemes kis kuckó fogadja őt az első otthon töltött napon, valamint így a szülőknek is több idő jut a babavárás örömteli pillanatainak megélésére. Elmondjuk, mi az a tárgy, ami fontos lehet, és talán nem gondoltál rá.

Az első 1000 nap kiemelten fontos a kisbabák fejlődése szempontjából.

Ilyenkor szinte elengedhetetlen egy puha szőnyeg beszerzése, amelyen a csöppség nyugodtan felfedezőútra indulhat. A gyerekszőnyeg nem csak a baba védelme miatt fontos. 

Miután elfogynak a vízszintes síkban a felfedezni való tárgyak a baba számára, akkor fennáll a "veszélye" annak, hogy a csecsemő megpróbál fölállni és följebb kacsingatva újabb érdekes fognivalókat kezd keresni. Ez kockázatos is lehet, ugyanis előfordulhat, hogy a felfelé nyújtózkodástól a picik csontrendszere, gerince rosszul fejlődik. A fölegyenesedésnek megvan az élettani ideje, és nem szabad siettetni. Nem nem árt, ha a vízszintes síkban elég ingergazdag a környezet, és van mit újra és újra felfedeznie a gyereknek.

2015\06\23 REMbraNT

Miben más a kínai árubeszerzés?

A Távol-Keleten nem csak az első árurendelést megelőzően, hanem folyamatosan, minden rendelésnél ajánlott a gyártás közbeni és az áru berakodásakor történő ellenőrzés. A legtöbb kínai gyártó sokkal jobban odafigyel már a gyártás során is, ha közben tudja, hogy az európai megrendelő képviseletében helyszíni áruátvételre is sor fog kerülni. Amennyiben csak az áru európai kikötőbe érkezése után tárulnak fel a különböző minőségi problémák, már nehezebb dolgunk van, extra költségekkel jár a garancia érvényesítése. Jóval egyszerűbb, ha még a gyártás és rakodás ideje alatt merülnek fel az esetleges hibák. A kulturális különbségek miatt a probléma lehet egyszerű félreértés a gyártó részéről, azonban a nem szakszerű csomagolás és rakodás is problémákat okozhat. A különböző speditőr, importőr cégek ezen problémák kiküszöbölésére jöttek létre. Elintézik helyettünk ezeket az adminisztratív feladatokat, hogy végül sikerrel záruljon a tengerentúli termék importunk. A megrendelő által adott szempontok szerint ellenőrzik a gyártási folyamatokat és a hajón szállítandó konténert. Hiba esetén értesítik a megrendelőt és annak utasítása szerint javíttatják a hibát, biztosítják a körültekintő árufeladást.

Ajánlott oldalak:

2015\02\12 REMbraNT

Mézeskalács karácsonyra

mezes-kalacs.jpg

Karácsony közeledtével a fahéj és a fűszerek finom illata sok otthonban jelenik meg. De miért is hódolunk ennek az ünnepi hagyománynak? Miért sütik a mézeskalács süteményeket oly gyakran ebben az évszakban?

Generációkon át a méz volt az egyetlen édesítőszer, amelyet a finom és tápláló sütemény sütéséhez használtak, amely sokáig eltartható volt. Ennek ellenére, főként a széleskörű elérhetősége miatt, a nádcukor, majd később a répacukor népszerűsége az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, aminek következtében a mézeskalács számos kultúra ikonikus ételévé vált az idők során.

Mivel a méz a középkorban drága árucikk volt, csak különleges események alkalmával használták sütemények sütéséhez. A kolostorok már az 1200-as években készítettek vallásos figurákat és élethű ábrázolásokat az ezt az édesítőszert használó személyekről. Ahogy egyre többen kezdték értékelni a méz kiváló ízét és dekoratív értékét, hamarosan a mézzel készült vibráló dekorációk készítésére szakosodott céhek is követték a példát, így a méz az egyik legkeresettebb ajándéktárgy lett abban az időben. Ráadásul az olyan mesék, mint a Grimm testvérek "Jancsi és Juliska" mézeskalácsházakat használtak a csábítás szimbolizálására - ezzel még inkább megszilárdítva a méz jelentőségét a popkultúrában.

A mézeskalácsdíszítés művészete évszázadok óta szimbolikus rendszerként szolgál a fontos eseményekre való megemlékezéshez. Vásárokon az embereket mézeskalácsszívekkel, lovagokkal, kardokkal és babákkal ajándékozzák meg. Sőt, sokan úgy döntenek, hogy ezeket a gyönyörű alkotásokat díszként a karácsonyfájukra akasztják - bár ez a bizonyos darab ennyi év után nyilvánvalóan már nem fogyasztható!

Torták és más sütemények sütéséhez kiváló minőségű alapanyagokat a Marbellíta webshopjában találhattok. 

süti beállítások módosítása